terkini....

MCA mahu Akta Media Cetak disemak semula
February 19, 2011

Dr Chua berkata landskap media telah banyak berubah. —
KUALA LUMPUR, 19 Feb — MCA menyarankan penubuhan sebuah panel bagi menyemak semula Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 supaya Menteri Dalam Negeri tidak diberi kuasa mutlak atau budi bicara dalam melulus atau membatalkan permit penerbitan.

Wednesday, April 29, 2009

mrs. yg cuak... hahahaha

ini la akibatnya kalau last minit isi borang BE.... esok dah tarikh tamat.. dah tak sempat nak adjust ape2.... hahaha... tahap kecuakan bertambah tinggi bila cukai kena bayar rm5,515.00... hahahaahahaha

sambil memerhatikan mrs. mengalami sawan income tax... pusat sibuk melayari youtube...malas nak layan... pusat nye borang perlu dihantar akhir jun. lambat lg.. leh TANGGUHHHHH!!!!.. hahaha

Monday, April 27, 2009

malang nyeeeeerrr.....


hari malang bersua kembali.... memang malang.... arrgggghhhhhhhhh....

sblm mrs ke tempat kerja pagi tadi dia offer untuk hantar pusat ke opis pusat. sebab storm kat opis... pusat masatu jual mahal... pusat ckp nak g sendiri naik kete pusat....

bila dah bersiap... aaaaaaaa.... manela kunci waja... jenuh pusat cari... siap pusat berleter kat bibik... ingatkan bibik mengemas pastu salah letak... dia pun panik le..... jenuh kami berdua menyelongkar.... kunci spare kat mrs plak tu.... dah lambat pulak ke opis... ade claim nak di sign....

bila dah fade up.. pusat menyumpah le kereta pulak... laaaa.... kunci ada dalam kete la pulak... huhuh.... hampeh... tak perasan.... betul2 atas seat depan.... bibik siap tersenyum sinis pulak.... camne plak nak buka.... kalau masa ade honda rituh leh call honda.... diorg akan dtg.... ni kete tempatan.. manele ade servis camtu....

dah le sistem lock pusat dah modified.... kete memang takleh buka dari luar tampa kunci melainkan ketuk cermin..... hampehhhh......

dannnnn.... kelihatan kak idah sedang menyidah kain diampaiah.... kkkkkkkakkkkkkkkkk... pinjam honda!!!!!!!... dan pusat g la ke opis menaiki honda c70 ke opis..... huhuhuhuh..... sampai je trafik lite bandar baru... tu dia.......... moto telah kematian enjin..... hampehhh kak ida..... petrol abis..... huhuhuh....

sib baik ade staf lalu.... siap dia perli pusat...

'bos.... dah dijual kete honda, pakai moto honda pulak....'... tu soalan ke statement tu....

maka naikla moto honda tu atas suzuki jimny ke petronas kertih.... malanggggg....

Wednesday, April 22, 2009

wonder pepet?.. huh...


dah dua tiga hari pusat dengar lagu wonderpet di depan rumah dinyanyikan bebudak sekitar... tp bukan wonderpet la... diorg nyanyi wonder pepet... huhuh.....

video takleh donload le pulak.... crash je semedang...

wonderpet

Telefon, telefon berbunyi…
Telefon, kami datang.
Telefon, telefon berbunyi…

ada haiwan dalam bahaya!!
ada haiwan dalam bahaya!!
ada haiwan dalam bahaya, di sana…

apa yang penting ?
kerja sama..
apa yang penting ?
kerja sama..

Wonder Pets Wonder Pets…
kami datang..
membantu (anak haiwan) yang kesusahan..
kami tak besar..
dan kami tak kuat..
bila bekerjasama semua jadi mudah..

Tuesday, April 21, 2009

tag wallpaper 2

tag dari kak liya ler.... (pc sendiri)

1) anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang jngan tipu2 ek x suke


ni le wallpaper pc di opis pusat.... gambar seseorang .. hehehe

2) bgtau nape anda suke wallpaper anda ituhh...

suker sgt... sebab pusat minat ngan beliau.... cantik... cute... menggoda... dan semua la yg best ade kat dia... wakakaka...

pusat dah bersedia untuk berperang... berperang untuk kebenaran... cabuuutttttttt........

Monday, April 20, 2009

tag wallpaper

tag dari kak liya ler....

1) anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang jngan tipu2 ek x suke

ni wallpaper laptop mrs... pusat guna laptop ni untuk online.... ade 2 folder pusat delete... mozilla firefox dan alamat blog private mrs...
tak tahu ni gambar ape... ni peberet mrs ler... geng2 goth...

2) bgtau nape anda suke wallpaper anda ituhh...

tak suka langsung.... bek letak gamba agnes... lg cun...

*nanti pusat letak wallpaper pc pusat lak.... len kali le... kat opis...



Friday, April 17, 2009

kenangan masa kecik... part 1

masa pusat merayap kat blog kengkawan pusat tertarik ngan tajuk kenangan terindah yg ditulis oleh cikgu izzah. pusat pun nak share le juga sedikit sebanyak kenangan masa kecik2 dulu... bukan le semua pun... sebab dah tua.. ingat2 lupa je

dilahirkan di manjoi kemudian pusat dibesarkan di perak tengah... duduk di kuarters kerajaan. sekolah tadika di sebuah tadika tajaan kerajaan yg pelajar lelakinya pakai tie warna hitam jalur kuning emas (atau warna merah.. dah lupa ler... hehehehe), seluar pendek warna merah, baju putih dan vest merah... comelkan pusat... meh la kiss ... hehehehehe!!!

kalau time cuti pusat selalu ikut mak beli ikan di pasar... mak pusat masatu hantu majalah... penuh majalah satu lemari... pusat pergi pun tolong angkut majalah2 mak ler.... ikan nye sikit je... cehhh... selalu juga pusat jumpa sorang atuk tu... asal jumpa je memang le pusat dpt 20sen.. besar 20sen masa tu...

bila masuk darjah satu pusat sekolah depan rumah je.... masa rehat mak passing nasi... pusat tak pernah membeli makanan berat di kantin... setakat keropok seposen tu ade ler....

masa sekolah rendah jugala famili pusat berhijrah ke selangor.... bersekolah di satu kampung terkenal ngan black area di klang dan bersekolah menengah di sebuah bandar terkenal di shah alam... heheheh... pusat tak pernah merasa sekolah agama rakyat.... mak dan ayah pusat tak berkenan ngan sistem pembelajaran di sana.... lalu pusat dihantar belajar di mahahad tahfiz yg tak glamer langsung di selangor.... ya allah.. umo dah tua bangka baru dihantar ke maahad... walaupun sekolah di situ mak dan ayah pusat tetap menghantar pusat belajar di sekolah bantuan penuh kerajaan sehingga la pusat di buang sekolah!!!.... huhuhuhuhu...


kenapa kena buang?.. pusat selalu ponteng sekolah.... ingat senang ke sekolah pagi dan petang kena g ngaji... ustaz pulak selalu rotan kalau tak hafal surah.... untuk mengelakkan dari kena rotan pusat menghafal je la ... pusat abaikan sekolah bantuan penuh kerajaan tu...masa tu pusat selalu lepak di kampung delik.... ape ye ade kat sana?... takde benda pun.... pusat selalu lepak nagn kawan maahad le... sebab ape?.. situ ramai org leh ngajar kami... ketuk je mana2 pintu rumah adele yg leh ngajo kami ngaji...

bersambung....

Thursday, April 16, 2009

kumbang tersesat...


sedang kami zzzzz...zzzzz...zzzz..zzzzzz.zzzzzzzz

tetiba mrs menjerit ......ahhhhhhh!!!!!!!!

makaih... naper.... ngigauker

ruper2nye kumbang masuk mata mrs.... lohhhh.... ingatkan ape.... sib baik org rumah... pusat tiupkan je mata tu .. kalau awek.. ermmmm mesti pusat bawa terus ke spital... hahahahahah

ermmm dia tido mata terbuka ke aper.... hissshhhh...

Wednesday, April 15, 2009

samb.... cikgu yg bengong...

kebetulan waktu tengahari ada perjumpaan antara pengusaha kantin, pengetua, guru2 dan pelajar... pengetua meminta pusat supaya tak menghadirkan diri disebabkan tak mahu masalah antara cikgu yg bengong (ajk) dan pusat berlarutan... dia berjanji akan menyelesaikan...

tapi benda sebaliknye jadi.. partner pusat telah diasak bertalu2... cikgu berkenaan nampaknya tak berpuas hati dengan mutu makanan, harga dan servis pekerja2 pusat dan meminta pengetua menukar pengusaha kembali kepada pengusaha lama... yg peliknya hanya dia yg tidak berpuas hati!!!!...

pusat dah call pengetua dan pusat telah menggunakan nada yg agak keras mengingatkan pengetua yg lantikan kami berdasarkan surat ppd bukannye sekolah... dan alhamdulillah dia paham dan telah pun membocorkan satu rahsia yg amat2 besar....

rupa2 nya cikgu yg bengong mendapat layanan istemewa dari pengusaha lama.... agak2 ape ye.... teeetttt.. ya betul.. makanan percuma sepanjang tahun... hahahaha...

pusat puas lepas meluahkan perkara ini dalam en3 kali ni.. kalau dia baca , pusat tak larang pun.... dan kalau dia nak report kat pengetua, alhamdulillah....

peace...

Tuesday, April 14, 2009

cikgu yg bengong....

menyirap sungguh darah pusat pagi tadi... pusat dah mengistiharkan peperangan dengan salah sorang cikgu di tempat pusat meniaga... dah lama pusat tak berpuas hati... pagi tadi adalah kemuncak segala kesabaran...


insiden 1 : berlaku ketika awal persekolahan. cikgu bengong ni selalu menyebokkan diri membuat minuman sendiri... walaupun dah dioffer untuk membuatkan milo untuknye.. dia kerap buat muka seposen buat milo sendiri... yg paling bangang tu setiap kali dia buat milo mesti milo tumpah di lantai... kalau sekali mungkin tak sengaja... ini dah berkali2 setiap kali dia membodohkan diri membancuh milo... pusat dah bg last warning pada pekerja supaya sorok milo... bukan sebab kedekut tetapi itu adalah prosedur... setiap org penyedia makanan dan minuman telah di beri suntikan... dan semestinya cikgu bengong tersebut tidak disuntik....


insiden 2 : berlaku minggu lepas. cikgu bengong ni datang ke kantin... dia bawa tetamu luar... untuk makluman semua... makanan untuk tetamu memang dah dikhaskan di bilik persidangan... cikgu bengong ni tetiba ajak dua org tetamu luar makan di kantin (pusat jangkakan mungkin dua org ni kawan dia)... pas makan dengan selamba takmo bayar.... pekerja pusat tegur dan dia marah sebab kononnya sekolah dah bayar makanan untuk tetamu luar.... pusat dah maklumkan kepada pengetua... pengetua maklumkan kat pusat yg cikgu2 tidak dibenarkan membawa tetamu ke kantin dan claim makan free sebab makanan untuk tetamu luar dah disediakan di bilik tertentu... sampai sekarang dia takmo bayar....

insiden tadi : pusat kebetulan ada di kantin pagi tadi... pengetua ada... share partner pusat ada dan ramai cikgu2 bersarapan.... untuk makluman semua nasi lemak pelajar dijual dengan harga rm1. lauk telur rebus + ikan bilis + timun. untuk nasi lemak cikgu pulak beharga rm2. lauk telur goreng + telur rebus + timun + ikan bilis. dan semestinya cikgu2 mencedok nasi dan mengambil lauk sendiri.... cikgu bengong ni ambil nasi lemak penuh sepinggan. mcm makan tengahari kat restoran mamak!!!!.. penuh... pastu pekerja pusat ckple rm2 (harga biasa untuk cikgu)... dia dengan takbur dan bongkak sergah pekerja pusat dengan nada kuat... kononnya nak bg pengetua yg duduk depan pusat dengar komplen dia... 'mek!!.. mahal nya..!! ambo beli di kedah tigaposen je!!!... pusat dengan spontan sergah balik ler.... 'laaa... kat depan sana tu free je.... leh makan guna tangan... nak makan guna straw pun boleh..' sambil pusat tunjuk arah hospital kemaman...

bersambung.... ade member datang le pulak...

Monday, April 13, 2009

jalan buntu....

kebuntuan melanda diri.... perlukah sykt renew sijil2 pekerja luar pejabat. atau biarkan pekerja2 tersebut meletak jawatan secara sukarela.... nampak mcm zalim tapi itu lah hakikat yang perlu dihadapi.... sijil tersebut memang mahal. dan dengan sijil tersebut pekerja2 berkenaan akan melompat ke syarikat lain untuk mensabotaj...

mesyuarat tadi dah membuat keputusan untuk membiarkan sijil2 pekerja berkenaan expired. dalam ertikata lain... pekerja2 berkenaan tidak layak bekerja di tapak...dan dengan bahasa kasarnya... kontrak terpaksa di terminate.... bukan sebab apepun, job dah kurang + lesen mahal + takut sykt lain sabotaj.

zalim ke kami nih???????

Friday, April 10, 2009

esok yg hampeh....

hampeh tul... esok ader discussion ngan omputeh.... pusat angguk2 geleng2 lg ler... bukan nye tak paham tp slang omputeh tu hampeh... pusat kena translate sebelum paham...

'oiii omputeh!!! kalau tak reti ckp english baku bek takyah dtg mesia... menyusahkan btoi'...


ape yg pusat pikir skrg ni cuma makanan pas discussion tu je... selalunya memang sedap dan grand.... kalau tak sebab makanan best memang pusat MC....

Thursday, April 9, 2009

bertemu untuk di duga... ekekeke

pagi tadi tetiba je ade sesi temuduga... pusat memang tak tahu (tak ambil tahu kot)... sedar2 kena masuk bilik meeting. sib baik cume ade 2 org aweks je untuk ditemuduga... dah la pusat tak buat homework ... pusat denga je la celoteh2 diorg tu... yg tukang tanya dah ade 2 org... pusat kategori penyebok shj...
jawatan yg nak diisi pun bukannye bidang pengetahuan pusat... pusat cuma angguk2 dan geleng2. sesekali je pusat menyampuk.. tu pun bila masuk bab admin...
harap tak dpt calon yg bangang cam dibawah ni...

esok jumaat...kembali bercuti.... harap2 kejadian seperti en3 di bawah tak berulang... dan semestinya pusat park di pintu lain.... malu................

Wednesday, April 8, 2009

selipar...

minggu lepas pusat lewat g semayang jemaat... bukan lewat sebab kerja pun... sini cuti ari jemaat... tp terbabas tido ler.... pg tu pusat g pasar memborong ikan... ade nak buat makan2 skit...
jd sampai rumah pun dalam pukul 10 pg... penat beb.... pas tu tolong mrs dan esisten mrs menyiang, merebus, menggoreng, merasa dll lg... pastu mengantuk giler... langsung terlelap...

mrs pulak ingat pusat terus ke masjid. dia tak tahu pusat naik ates mandi + tido.... tepat pukul 1 pm dia kejutkan pusat... alamaaakkkkk..... !!!! lewat nyeeerrrrrrr....

mandi, wuduk, pakai baju dan terus ke masjid .. sampai je ngam2 masa khatib baca doa khutbah ke 2... fuhh... sempat lg rupernyer....

bila selesai semayang... lohhh... pusat tak ingat pusat pakai selipar yg mana satu.... nampak gayenyer kena la pusat dok tepi tangga sehingga semua selesai balik.

dan akhirnya ............. kelihatan seliper pink kelihatan di tepi tangga..... sape la mamat yg tak sedar diri guna selipar pompuan tu? ..... erkkk!?!

Tuesday, April 7, 2009

jelita

kome layan tak sinetron indon? 2-3 minggu lepas punya cerita ler... pusat memang tak layan cerita2 mcm ni.... nak dijadikan cerita pusat sengaja balik awal satu hari tu.. konon2 nak spotcek bibik... maklumla baru seminggu sampai... punyele pusat skodeng... rupenye dia tengah layan cerita indon....

bukan nak ceritakan tentang bibik tu...tp....perrrgghhh.. comel giler pelakon sorang tu.... bibik kabo tu le agnes monica?... aaaaaaaaaaaaa... yg penyanyi seksi tu ker?...

wah... comel giler.... kalah MRS weehhhh..... bila tak seksi comel le pulak

video

bila kabo kat MRS boleh pulak dia jeles.... sampai bila balik awal je dia siap perli konon pusat nak layan cerita indon tu.... pusat pun tak tahu cerita tu ade lg atau tak...

ni upload lagu yg dia nyanyi kat sini pun berkemungkinan leh jadi isu..... tp pusat tunggu dan lihat..... ekekekeek

pindah opis...

minggu depan pindah opis.... dah cukup la berkeadaan sesak selama ni.... staf dah bertambah... perabot dah bertambah.... now dalam tempoh mengemas opis.... jd tahap kebizian melanda kembali... (walaupun pusat dok chatting je....ekekeek)

Monday, April 6, 2009

bumi dah selamat !!!!

yeeeehhh... pusat rasa bumi dah diselamatkan oleh earth hour... langsung tak rasa pencemaran dan masalah pemanasan global.... nampaknya burung2 terbang dengan selambanya... menghirup udara segar bugar ....
tahniah kepada penganjur2 yg bersungguh2 menyelamatkan bumi yg telah tercemar sekian lama dalam masa satu jam!!!!!!!... tahniahpas ni kita leh mulakan hidup seperti biasa.... gunalah elektrik secukupnya... kita boleh selamatkan kembali bumi tahun depan.... ermmm satu jam cukup ker?!!!!